sexta-feira, 22 de agosto de 2008

Opzet van het ontwikkelingsprojekt.

Zoals al geschreven wil ik via een satelietverbinding een interaktief ontwikkelingsprojekt opzetten waar mensen dagelijks even kunnen kijken wat er gedaan is, opmerkingen plaatsen, vragen stellen en ideeen opperen...........kortom on line betrokken zijn bij het projekt.

Daarvoor heb ik een “adoptie-plan” bedacht waarbij mensen vierkante meters kunnen "adopteren", met een minimum van 10 vierkante meter per keer wat verbonden is aan de aankoop van een van zaden gemaakte ketting, armband of ander handgemaakt object.
Hierbij staat een speciaal zaad voor 5 vierkante meter met een symbolische waarde van 5 Euro (1 euro per vierkante meter) en hiervan worden er 2 per object verwerkt.
Deze speciale zaden zullen genummerd zijn en zodra we de grens van 50.000 euro bereiken met de verkoop van spullen, iets wat mensen op internet zullen kunnen volgen, zal er een willekeurig nummer getrokken worden.
De eigenaar van dat nummer zal dan een geheel verzorgde reis van een maand naar het projekt ontvangen of, zogewenst, een evenredig geldbedrag.
Bij iedere aankoop van een item kan de koper extra, tussen de 1 en 5, zaden aanschaffen om de kans op de reis te vergroten!

Deze handeling zal zich daarna op de 100.000 euro-grens herhalen daarna op de 150.000 etc etc.
Goed beschouwd heeft men bij de aankoop van 1 item, 2 zaden=10 euro, een kans van 1 op 5000 om de reis te winnen.

Alleen al het verzamelen,drogen, polijsten, boren van de zaden, het verzamelen en verwerken van de Buriti-vezels en het maken van de handwerkspullen zal in de omgeving, mocht dit dus redelijke proporties aannemen, zal al voldoende zijn om een aardig aantal families van de houtkap af te kunnen halen en zo het gebied te beschermen..........zelfs aanplanten omdat dan de grondstoffen binnen een paar jaar lekker dichtbij te krijgen zijn!

Dit zal, zodra ik de 100 hektares heb verkocht, van start kunnen gaan.

Nenhum comentário: